De Drie Heerlijkheden Mededelingen Cultuur Historisch Centrum~ Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden Zundert-Rijsbergen
Hieronder treft u een overzicht van mededelingen.

Onderwerp Melding
Datum geplaatst op de website
 
Cultuur Historisch Centrum

POPPEN VAN HET LEVEN

De tentoonstelling "POPPEN VAN HET LEVEN" is op 25 augustus afgesloten met een speciaal bezoek van een hoge delegatie van de Indonesische ambassade. 

"850 jaar Zundert: KIJKDOOS DOOR DE EEUWEN HEEN"

Op 19 september zal de nieuwe tentoonstelling: "850 jaar Zundert: KIJKDOOS DOOR DE EEUWEN HEEN" te zien zijn.

Vanaf 21september is deze tentoonstelling elke zondag middag van 14.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezichtigen:

In het Cultureel centrum De Weeghreyse te Rijsbergen heeft de Heemkundige Kring Zundert-Rijsbergen een tentoonstelling ingericht in het kader van 850 jaar Zundert. De tentoonstelling belicht verschillende thema's: Er is onderzoek gedaan naar de periode tot de 12e eeuw aan de hand van archeologische vondsten; het bestuurlijk apparaat is onder de loep genomen en wordt het oorlogsverleden uit het grensgebied gedurende de tachtigjarigeoorlog nog eens uiteengezet. De kijkdoos geeft een duidelijk beeld van de kerkelijke, economische en bestuurlijke ontwikkelingen binnen de gemeente Zundert.

De expositie over de geschiedenis van Zundert is van 21 september 2008 tot 18 januari 2009 te zien op zondagmiddag van 14.00 u tot 17.00 uur in de Weeghreyse te Rijsbergen. Toegang gratis. Ook groepen en afwijkende tijden zijn in onderling overleg mogelijk!

Aanvullende informatie: Kijkdoos door de eeuwen heen

 

08-09-08


Terug naar het overzicht "Cultuur Historisch Museum".